Fundata cea mai inalta localitate din tara

Fundata impreuna cu satul Sirnea si Fundatica compun Comuna Fundata, aflata la jumatatea distantei intre Bran si Rucar, fiind strajuita de Muntii Bucegi si Piatra Craiului este considerata cea mai inalta localitate din tara, fiind situata la peste 1300m altitudine. Datele istorice situeaza satul Fundata inca din 1973 ca sat de interes turistic impreuna cu alte localitati printre care si Sirnea. In centrul comunei se afla monumentul inchinat memoriei eroului Gh. Poenaru-Bordea, primul ofiter roman cazut in Primul Razboi Mondial. O alta personalitate marcanta nascuta in comuna Fundata a fost actrita Silvia Popovici (1933-1993).
Principala indeletnicire a localnicilor a fost din cele mai vechi timpuri oieritul, traditie ce se pastreaza pana in zilele noastre.


De la Recanto puteti porni in drumetii lejere in jurul comunei, spre Fundatica, Moeciu de sus, Sirnea, Pestera si Magura. Deasemenea se poate ajunge usor cu masina la:
Cheile si Pestera Dambovicioarei – aprox. 20km
Prapastiile Zarnestiului – aprox. 30km
Parcul National Piatra Craiului – aprox 30km
Barajul Pecineagu – aprox 40km
Castelul Bran – aprox 20km
Cetatea Rasnov si Pestera Valea Cetatii – aprox 30km
Rezervatia de ursi de la Zarnesti – aprox 30km
Brasov si Poiana Brasov – aprox 40km

Pentru cei care doresc un surplus de adrenalina, oferim in colaborare cu partenerii nostri, trasee montain-bike cu ghid, off-road cu ATV sau masini 4x4, paintball, canyoning si multe alte activitati de echipa.


Activitati extreme

Activitati extreme

Fundata

Fundata, Fundatica si Valea Cheii

Brasov

Brasov

Bran

Castelul Bran

Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov

Cheile Dambovicioarei

Cheile Dambovicioarei

Castelul Peles

Sinaia, Castelul Peles